18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

      


18 жовтня Україна 16-й рік поспіль відзначатиме Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

      Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Під час пандемії Covid-19 та повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України проблема торгівлі людьми набула особливого значення. Адже жінки та діти, які вимушено перетинають державний кордон та мають обмежений доступ до тимчасового захисту, автоматично стають вразливими категоріями осіб, які підпадають під ризик торгівлі людьми. Так само, особи, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, нерідко стають жертвами експлуатації. Тому важливо бути обізнаними з проблематикою торгівлі людьми, щоб мати змогу захистити свої права.

З метою висвітлення проблеми торгівлі людьми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам, з учнями-мешканцями був організований квест «Людина не товар». 

       Під час заходу була розглянута інформація про те, що робити, щоб не стати жертвою торгівців людьми, права людини із статусом особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Продемонстровані соціальні відеоролики: «Життя на продаж», «Протидія торгівлі людьми. Що варто знати». Надано рекомендації щодо усунення ризиків торгівлі людьми. 



Важливо! Якщо вам відомо про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації, або ви потерпіли від цього злочину, звертайтеся за такими номерами:

102 – поліція

1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

527 – Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

112 – служба екстреної допомоги в ЄС

0 800 213 103 – Контакт-центр системи безоплатної правової допомоги

0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 – Гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

0 800 500 225 або на короткий номер 116 111 Національна дитяча гаряча лінія

1545 (обрати цифру 3) – Урядова консультаційна лінія з питань безпеки дітей в Інтернеті

Коментарі

Популярні публікації