Г.Сковороді -300 років!


      Він не залишив по собі філософської школи, але його учнями є всі ми, українці. Адже він був першою усвідомлено вільною людиною на цій землі.

    Григорій Сковорода у масовому сприйнятті залишається скоріше літературним персонажем, такою собі постаттю з оповідей про славне і давнє минуле, якого насправді, може, й не було. Таким його зробили не так час, як викладачі, з їх радянською ще манерою трактування історичних персонажів. А попри те мандрівний мислитель-аскет Сковорода є творцем самобутньої системи мислення і осмислення буття, причому без використання десятків малозрозумілих загалові термінів, через які не продертися звичайній людині. Читаючи Сковороду, ми раптом чуємо наших пращурів – так вони говорили, так писали, так думали, так звучала мова, що була і лишилася українською триста років тому.

    З нагоди 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди з учнями-мешканцями гуртожитку було проведено тематичну виховну годину «Г.Сковороді- 300 років!», з метою вшанування літературної та культурно-громадської спадщини філософа, виховання патріотичних та філософських поглядів учнівської молоді. 



      Шановні педагоги та учні, приєднуйтеся до онлайн-вікторини нижче за посиланням:


Made with Padlet

Коментарі

Популярні публікації