Безпечне освітнє середовище

     


   28 березня 2023 року для здобувачів освіти відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 22.04.2022 №1/4408-22 згідно з Рекомендаціями щодо проведення бесід зі здобувачами фахової передвищої, вищої освіти з питань уникнення враження мінами й вибухонебезпечними предметами та поведінки у надзвичайній ситуації, відбулася нарада з учасниками освітнього процесу Шосткинського ВПУ з питання безпечного освітнього середовища. 

   Никлонський А.С. та спеціаліст ДСНС проінформували учасників освітнього процесу про правила мінної безпеки. Що потрібно знати та виконувати. Значну увагу було приділено правилам поводження з вибухонебезпечними предметами, види вибухових пристроїв, їх радіус дії, територію ураження .

  Важливо ПАМ’ЯТАТИ ‼️ При знаходженні серійних мін, снарядів, гранат потрібно негайно викликати фахівців, які огороджують район і знешкоджують небезпечні знахідки. Особливої уваги заслуговують діти та підлітки, бо їхня природна цікавість спонукає до небезпечних експериментів: вони підкладають боєприпаси у багаття, випробують їх на міцність ударами, намагаються розібрати, приносять додому, у двір. Тому надзвичайно важливо пояснити наслідки подібних дій, навчити правил поведінки у таких ситуаціях.

  ‼️ПАМ’ЯТАЙ ‼️ У разі знаходженні вибухонебезпечного пристрою:

1) негайно повідомити чергові служби органів внутрішніх справ, цивільного захисту;

2) не підходити до предмету, не торкатися і не пересувати його, не допускати до знахідки інших людей;

3) припинити всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечного предмету;

4) не користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

5) дочекатися прибуття фахівців; вказати місце знахідки та повідомити час її виявлення.

Коментарі

Популярні публікації