Чи знаєте Ви права людини?

 

     Правова освіта є складової частиною системи освіти і має на меті формування високого рівня правової культури та правосвідомості особи, її ціннісних орієнтирів та активної позиції як члена громадянського суспільства.

        Тому, з метою обізнаності прав людини у ДПТНЗ "Шосткинське вище професійне училище" 28 жовтня в рамках місячника правовових знань у гуртожитку відбулася виховна онлайн-бесіда та анкетування серед учнів-мешканців "Чи знаєте Ви права людини?". 


   

Оглядово-аналітична довідка онлайн-анкетування 
на вивчення обізнаності прав людини
Діаграма відповідей у Формах. Назва запитання: Що є джерелом прав людини? Хто їх дає, чи звідки вони беруться?. Кількість відповідей: 11 відповідей.

Діаграма відповідей у Формах. Назва запитання: Свободу від катувань (або заборону катувань) називають одним з прав людини. Якими є обставини, що, з точки зору прав людини, дозволяють за певних умов застосовувати катування?. Кількість відповідей: 11 відповідей.


Діаграма відповідей у Формах. Назва запитання: До речі, щодо тих, хто порушили закон. Їх умови тримання у місцях позбавлення волі дотепер часто залишають бажати кращого. Всі погоджуються, що це треба змінювати – але держава не дуже поспішає це робити. Чи порушує це права людини?. Кількість відповідей: 11 відповідей.
Діаграма відповідей у Формах. Назва запитання: Яке місце забезпечення дотримання прав людини має посідати у діяльності держави? Спробуйте згадати, що про це каже Конституція України, не заглядаючи до тексту чи пошукової системи (тільки чесно!). Кількість відповідей: 11 відповідей.
Діаграма відповідей у Формах. Назва запитання: Основним міжнародним документом про права людини є Загальна декларація прав людини . Яку відому фразу можна прочитати на початку тексту Декларації – згадайте, не заглядаючи до тексту чи пошукової системи? (знову – тільки чесно!). Кількість відповідей: 11 відповідей.
Діаграма відповідей у Формах. Назва запитання: У ситуації, коли в Україні порушуються права людей з різних груп - чиї права людини мають бути захищені в першу чергу?. Кількість відповідей: 11 відповідей.
Висновок: як бачимо з результатів анкетування більшість учнів-мешканців знають права людини.  Очевидно, що кожен громадянин має знати і використовувати права людини. А також розуміти свій моральний обов'язок - берегти та відстоювати права людини в повсякденному житті. 
Пройти онлайн-анкету можна тут


Коментарі

Популярні публікації