Віночок вити - життя любити!

          
          Весна вже щедро залила землю сонцем і просипала на зелені галявини мільйони жовтих радісних посланців – кульбаб. Надзвичайно милі квіти і неймовірно корисна рослина!
          Багато хто вважає кульбабу звичайним бур’яном, але це не так.
          Різнобічна оздоровча дія кульбаби пояснюється її вітамінним складом та лікарськими властивостями. А ще з квітів кульбаби можна приготувати кульбабовий «мед». Варення з квітів справді схоже на мед –  за смаком, і за виглядом. І це не просто варення, це справжнісінький рятівник: воно має не тільки протиалергічний ефект, але ще й протикашлеву, протигепатитну дію.
          З кульбабами пов'язано багато повір'їв і прикмет. Їм приписували  властивості оберегу. З давніх-давен шамани і відьми робили з них трав'яні талісмани. Вважалося, що вони виконують бажання, допомагають подолати перешкоди, досягти успіху в справах. З точки зору фен-шуй кульбаби є доброчинними рослинами: вони захищають  від нещасних випадків і несуть здоров'я, також вони символізують гроші. За китайським повір'ям, кульбаби є маленькими гномами добpого духу землі.
         Учні-мешканці  вирішили встановити свій училищний рекорд з плетіння оберегу з квітів кульбаб. Довжина якого склала цілих 70  м.


P.S. поза кадром...хтось уважно спостерігає, а хтось шукає можливості та підтримку










 

Коментарі

Популярні публікації